Realiser boligdrømmen med hjelp fra en interiørarkitekt

Perfekt harmoni mellom arkitektur og interiør

BOA 1122 33

Hvordan vi innreder hjemmet vårt er gjerne en av måtene vi uttrykker identiteten vår på. Godt interiør skal gjenspeile vår personlighet, få oss til å føle oss vel og skjerme oss fra omverden når vi trenger det, i tillegg til å se pent ut. Interiør kan også ha en praktisk funksjon i form av spesialtilpassede møbler som passer akkurat deg og din bolig perfekt.

Interiør som skaper harmoni mellom personlig stil, praktiske hensyn og boligens arkitektur, øker trivsel og velbehag hjemme. For de mest stilsikre blant oss, med et ekspertøye for det estetiske, er dette sikkert en drømmejobb å ta selv, men resten av oss kan trenge en interiørarkitekt.

Interiørarkitekt og arkitekt - hva er forskjellen?

BOA 1122 35

Gjennomført, helhetlig og unikt

Foruten en del faglig og teknisk forståelse, sitter interiørarkitekten på erfaring og kompetanse innen interiørfaget.
En interiørarkitekt kan hyres inn til mindre prosjekter, for eksempel et enkelt rom, eller i forbindelse med totalrenovering av hele boligen. Interiørarkitekten vil blant annet kunne hjelpe deg med planløsningen ved en totalrenovering av boligen, og hvordan du kan dele boligen inn i soner og optimalisere hver sone.

En belysningsplan sørger for helhetlig og strategisk plassering av lamper og god utnyttelse av naturlig lys. Målrettet og ulik bruk av belysning, som spotter, stemningslys, tak- og stålamper og LED-lister, skaper variasjon og forsterker ønsket følelse i ulike soner i hjemmet. Farge- og materialvalg sørger for at farger og materialer harmonerer gjennom hele boligen, at de samspiller med ulike soner og belysning, og at det er farger og materialer som gir deg glede.

BOA 1122 32

Tilpasset akkurat deg

Interiørarkitekter hjelpe deg med å designe og bygge spesialtilpassede møbler, som for eksempel en plassbygd sofa, seng, arbeidspult eller klesskap. Slik kan du utnytte begrenset areal optimalt, gjøre tilpasninger som er perfekt for deg, eller du kan få møbler i akkurat det materialet du har forelsket deg i. Resultatet blir møblement som spiller på boligens arkitektoniske uttrykk og preferert estetikk, som er både praktisk og pent.

Men det mest verdifulle en interiørarkitekt kan bistå med er en estetikk som er helt og holdent din egen. For å oppnå dette er det imidlertid nødvendig at du finner riktig interiørarkitekt for deg. Du må klare å kunne kommunisere til vedkommende hva du ønsker deg og deretter kunne samarbeide med dem for å oppnå det.

Verdiøkning

En bolig utformet av en interiørarkitekt kan bidra til vesentlig verdiøkning ved salg. Boligen vil ha en estetikk og kvalitet på et helt annet nivå enn de fleste andre boliger, og dette er noe mange vil kunne betale ekstra for. Det må imidlertid nevnes at dersom estetikken er veldig særegen, kan dette være noe ugunstig ved salg. Omfattende bruk av sterke farger og uvanlige materialer kan i verste fall skremme vekk kjøpere. Når du først hyrer inn en interiørarkitekt, er det viktigst at du blir tilfreds med resultatet, og ser din identitet speilet i interiøret. Men om du vil ha boligsalg litt i bakhodet, skader det ikke å velge litt mer nøytrale farger, og begrense sterkere identitetsutrykk til mindre detaljer.

BOA 1122 43